EN PERLE DER UTE I LANGESUNDSFJORDEN

 

God søndag kveld til deg. Akkurat nå er jeg der ute på Øen. En perle av et sted på jord, altså! Langesundsfjorden er et drømmested. Jeg tenker at av og til burde du la deg lokke innover fjordarmene for å finne nye og spennende områder. Så i dag langet vi avgårde med Tyra til Tangane som ligger sør for Siktesøya ute i Langesundsfjorden. Vakkert!

På hjemveien nøt vi synet av villblomster i skogen og langs svabergene. Så mange vakre markblomster akkurat her! Og jeg er skikkelig svak for de lilla blomstene. Men markblomster er alltid fine. Jeg pleier bare å plukke med meg en liten bukett som jeg har på det vesle bordet på uteplassen vår. De er jo faktisk finest ute der de står, synes jeg:)

 

HA EN SKJØNN SØNDAG

 

FRA TONE. #blogg #mai #markblomster #sjøen

HYTTEKVELD I KVELDSSOLA

God kveld til deg. Snart midnatt allerede. Håper du har hatt en god dag og kost deg skikkelig. Jeg sitter oppe i den koselige stua på hytta og blar gjennom dagens bilder. Fy søren for en fredag altså! Etter den lange fjellturen dubbet jeg av ute i kveldssola. Her på hytta går sola ned ganske sent så det ble faktisk en skjønn liten solnedgang å beundre i kveld. Vi spiste middag på verandaen. Grillet kyllingfilet med wokgrønnsaker, nydelig mat:) Sollyset var utrolig vakkert i kveld, og kveldssola lyste opp i lyngen. Det smakte skikkelig godt med kaffe og sjokolade som dessert etter middagen. En vakker kveld oppe på den vesle fjellhytta vår:)

HA DET GODT

FRA TONE #blogg #fredag #solnedgang #blefjell

SOMMER I FJELLHEIMEN

 

God fredag kveld til deg! Det er ikke vår i fjellheimen, det er sommer!! Herlig! Vi har nesten akkurat kommet tilbake til hytta etter en tre timers gåtur her oppe på Blefjell. Det sies jo at mai er toppmåneden i fjellet for fjellfolk. Og det er jammen sant. Veslejenta og lillesøstra dro avgårde sammen med foreldrene sine i formiddag. Det ble plutselig så stille, hehe:) Så da pakket vi sekken, og langet avgårde. Jeg er så imponert over flotte fjellvann, de dukker liksom bare opp. Så i dag tok vi med oss vesle Tyra på skjønne turområder på skogstier og på svaberg oppe på fjellet og langs flotte fjellvann. En god fredag, altså:)

 

HA EN FIN FREDAGSKVELD

 

FRA TONE. #blogg #fjellet #hund #mai

MAIHELG I FJELLET

God torsdags kveld til deg! Tenk at det allerede er Kristi himmelfartsdag. Og jeg tenker at du sikkert har hatt en fin fin dag i dag. Jeg er oppe i fjellheimen denne helgen. Oppe på Blefjell der vi har en koselig "primitiv" fjellhytte. Veslejenta på snart fem år er på besøk. Hun koser seg virkelig altså:) Det er så godt å kjenne når bekken klukker, sola varmer lyngen og livet vender liksom tilbake i fjellet. Jeg har lenge ønsket meg en bålpanne, så kjekt liksom. Og i dag monterte vi en slik en ved en liten plass i nærheten av hytta. Vi laget noen enkle sitteplasser av kløvde furutrær. Så kjekt:) Etterpå tente vi opp med ved, så stekte vi pølser på rist. Et koselig familie måltid rundt en gøyal bålpanne. Ellers var det vakkert oppe ved hytta i dag. Jeg plukket noen skjønne Grepplyng som jeg satte i en vase på stuebordet. Denne arten vokser på eksponerte lokaliteter i fjellet. Det ser ut som en dvergbusk, og den vokser visst i krypende matter og har vakre lyserøde blomster. Den lyste iallfall opp på stuebordet i kveld. Tyra har selvfølgelig vært sammen med oss i dag og virkelig kost seg. Akkurat nå sitter jeg i sofakroken på hytta. Helt alene, Tyra og jeg. Gjengen har lagt seg så nå er det stille. Jeg nyter faktisk stillheten, hehe:)

HA EN VIDUNDELIG GOD NATT

FRA TONE. #blogg #mai #hytta #fjellet #hund #lyng

JOGGETUREN

Hei igjen til deg, søndag kveld! Håper du har hatt en god dag i dette flotte mai være. Det er nesten rart jeg er oppegående fordi jeg har vært i farta fra klokka 05. 30 i dag tidlig. Uansett, jeg hadde en givende og innholdsrik tidligvakt. Det tok litt tid å komme hjem fra Bamble Kommune i dag fordi de oppgraderer tunellene, så da kjører" rubbel og bit" over den vesle Breviksbrua og inn til Porsgrunn. Masse masse kø kan det bli, men sånn er det på disse veiene. Da jeg kom hjem danderte jeg med blomster og kasser og planter og slikt. Moro:) Det var så fin mai – søndag med blå himmel og strålende sol i dag. Så da bestemte pensjonisten og jeg oss for å ta med oss Tyra på en joggetur. Hælleminn, jeg har ikke løpt ute i marka på ihvertfall et år, hehe:) Jeg tenkte jo at terrengløping byr på naturopplevelse i særklasse, hihi:) Og det gjorde det i kveld! Det var utrolig vakkert oppover Bjørnstad jordene i Skien og opp forbi Lyngbakken. Tyra dro og dro, så Petter måtte holde igjen. Stakkars hunden som ble så sliten. Da vi kom hjem igjen tok jeg meg en real dusj, så ble det farrisvann og middag på den nye uteplassen vår. En god søndag:)

HA DET GODT

FRA TONE. #blogg #søndag #mai #jogge #trene #hund

MORGENSTUND

God morgen til deg! Håper du har sovet godt og har hatt en god helg, så langt:) Jeg har jobbe helg. Koser meg med barna og herlige kollegaer på jobb. På fredag spiste vi middag ute i den koselige hagen. Sola tittet frem og den knallgrønne fargen på trærne lyste skikkelig opp, herlig! Så i dag tidlig da klokka ringte 05.30, skvatt jeg liksom opp. Tidligvakt, altså:)Jeg er ingen morgenfugl, men når jeg faktisk MÅ er jeg det. Hehe:) Jeg kokte egg og rista en brødskive i brødristeren. Tente lys og nøt stillheten. Så satt jeg meg inn i bilen for så å kjøre en halvtimes tid ut på jobben. Herlig morgenstund:)

HA EN SKJØNN SØNDAG KJÆRE DEG

FRA TONE #blogg #søndag #mai #morgenstund

SLIK BLE MIN 17. MAI FEIRING

God 17. mai kveld til deg og gratulerer med dagen. Håper du har hatt en flott feiring, og kost deg masse:) Jeg har hatt en fin dag sammen med familien min. Så i dag feiret jeg nasjonaldagen på gamle trakter. Det var så koselig på morgenen da Klyve skolekorps masjerte forbi det vesle huset vårt. Akkurat i dette skolekorpset spilte jeg selv da jeg var jentunge, hehe:) Etterpå tok vi med oss Tyra på en skikkelig 17. mai fest. Her ble det god stemning sammen med oldefar og oldemor. Og vi besteforeldre da! De små barne koste seg med deilige kaker is og brus. Så i kveld ligger Tyra rett ut på sofaen, og jeg måtte selvfølgelig pynte bisken med bunad lua til vesla, hehe:)

HA EN FORTSATT GOD KVELD

FRA TONE. #nasjonaldagen #familie #mai #blogg

SUNN MAT SOM NISTE TIL SEINVAKTA

God mandag formiddag til deg! Håper du har hatt en god mai helg og kost deg masse:)Jeg har hatt Bærums besøk. Alltid koselig å treffe småjentene igjen, synes farmor:)

Jeg har egentlig ganske stor lidenskap for sunn mat. Men har selvfølgelig et avslappet forhold til dette. Er jeg i selskapslivet eller på klubb, koser jeg meg skikkelig med god mat som jeg får servert. Alltid spennende med klubbmat, hehe:) Men i dag skal jeg altså på senvakt, så da ville jeg planlegge et sunt og næringsrikt måltid som jeg rett og slett har som niste ut på ettermiddagen. Det blir nesten som en slags matpakke i plast boks. Jeg kokte opp fullkornspasta og worket gulrøtter brocoli og blomkål. Så hakket jeg opp seks skinkebiter fra en påleggs pakke, og blandet alt samme. Jeg tenker at dette er et godt eksempel på å fylle plastboksen med en deilig og smakfull salat til SEINVAKTA:)

HA EN VIDUNDELIG DAG

FRA TONE. #blogg #salat

MAKSIMALT UTBYTTE AV SPINNING – TIMEN I KVELD

 

God kveld til deg! For noen timer siden var jeg med på en flott Spinning time på Elixia:)  Så jeg er skikkelig full av disse endorfinene. Spinning er ekstremt effektivt hvis man vil øke kondisjonen og forbrenningen, hehe:) Jeg ga jernet i tre kvarter, altså! Og instruktøren ga alt, for å si det sånn. Hun kjørte en flott sykkel time. I LOVE IT:)

 

HA EN SKJØNN KVELD

FRA TONE. #trene #elixia #porsgrunn #endorfiner

KANSKJE EN LITEN “KUNSTNER”

God tirsdag ettermiddag til deg! Håper du har begynt på en innholdsrik og god uke, så langt. Jeg koser meg i det vesle huset oppe på tunet, rett ved min gamle barneskole. Mange gode minner her, synes jeg! I formiddag har jeg puslet rundt i den koselige stua og ordnet med bilder og slikt! Og jeg tenker at alle har jo fått utdelt noen talenter. Så dette maleriet malte min datter da hun studerte jus i Bergen for noen år siden. Hobbymaling for den kreative, sier jeg altså:) Det er lov å være stolt mamma, hehe:) Og nå er jeg klar for senvakt sammen med gode kollegaer og noen skjønne unger:)

HA EN SKJØNN TIRSDAG

FRA TONE #blogg #tirsdag #maleriet

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow