SNART SLUTT PÅ JULIMÅNED

God dag til deg! Tenk at det snart er slutt på julimåned. Og vi går faktisk over i den siste sommermåneden. Litt rart å tenke på, synes jeg. Men sånn er det. Dagene går unna her ute på Øen, og jeg har blitt et år eldre. Så nå er jeg 61 år, hehe:) Vi har småjentene på besøk. Og nå er de faktisk helt alene uten foreldrene sine. De er på ferie hos farmor og farfar, og de koser seg masse. Akkurat nå har vi vært på Helgeroa. Der kjøpte vi softis med masse fargestrø. Herlig!!!! Jenten sovnet på båtturen hjem, så da benyttet jeg anledningen til å oppdatere et lite blogginnlegg. Så sånn var det:)

HA EN RIKTIG SKJØNN LØRDAG

FRA TONE #blogg #ferie #juli

GLIMT FRA I GÅR

God god søndag, skjønne deg! Akkurat nå sitter jeg ute i båten. Jeg oppdaterer bittelitt, for å si det sånn. Det er dårlig dekning inne på hytta fordi det er noe mega…. greier som er brukt opp. Det språket skjønner ikke jeg, hehe:) Men når det er sagt, sitter jeg her ute altså!

For en vakker søndag det har vært i dag! Og det været er jo over hele sør og Østlandet. Så det er bare å nyte.

Dagen i går nøt jeg nede i strandkanten. Jeg, kaffen og hekletøyet. Jeg er ikke god på det med hekling, men jeg synes det er så gøy. Den heklenålen fascinerer meg så innmari mye. Ellers var det varmt og godt i vannet, og bisken koste seg.

Dagen i dag har nesten vært som en drøm. Og det er så stille her ute. Vi er liksom helt alene, vi to og bisken, haha:) Men til uka begynner moroa. Da blir det fult hus og stormende jubel, herlig:)

HA EN ALDELES VAKKER SØNDAG

FRA TONE #blogg #ferie #søndag

DAGENE FLYR ALTSÅ

Hallo til deg i kveld! Tenk at vi er langt ut i juli måned da! Og dagene bare løper avgårde. Så nå sliter jeg faktisk med å følge med, altså. På torsdag dro vi til skjønneste Eikern. Og Eikeren er jo en dyp innsjø i kommunene Hoff i Vestfold og Øvre Eiker i Buskerud. Her har min svigerdatter gode relasjoner og et skjønt familiested. Vi dro fra den vesle fjellhytta vår tidlig på morgenen. Og småjentene synes selvfølgelig det var stas da farmor og farfar kom på besøk. Vi koste oss alle sammen på en så fin dag:)

Akkurat nå sitter jeg ute på Øen, på sommer stedet vårt. Jeg drikker te, spiser sjokolade, og blogger da vet dere. Hehe:)

VI SNAKKES

FRA TONE. #blogg #ferie

PÅ MULTEJAKT

God onsdag! I går var vi på multejakt, Petter Tyra og jeg:) Vi var faktisk ute i den flotte naturen i over fire timer. Tyra storkoste seg, og det gjorde jeg også! Det var litt vanskelig å vasse over de våte Myrene, men det gikk jo greit! Men det vi oppdaget var at multene ikke var modne, ikke i det hele tatt! Så umodne multer må få stå der å skinne i sin flotte pakt til de er modne. Men det var en multe her og der som var skikkelig moden, så vi fikk fylt et lite beger med dissse gule herlighetene.

Kaffen var knallgod på tur iallfall. Den smakte utrolig godt. Vi hadde kokt den på forhånd, og helt den over på termos. Og jeg måtte selvfølgelig ha med meg den vesle koppen fra Porsgrunn Porselen på tur. Bondemønsteret:)

Jeg synes det var herlig å plukke de få multene vi fant. Sola steikte og myra svippet under skoene mine.

Da vi kom tilbake til hytta koste vi oss i solveggen. Spiste en god middag og laget en enkel dessert, multer og bløtpisket krem. Namnam:)

HA EN SKJØNN DAG

FRA TONE. #blogg #ferie #fjellet #juli #multer #bondemønsteret

JULIDAG PÅ DEN VESLE FJELLHYTTA

God kveld til deg:) Håper du har det bra og nyter gode feriedager. Petter og jeg dro opp på den vesle fjellhytta vår i dag tidlig. Det fristet faktisk å dra opp i fjellheimen i dag. Så da suste vi altså oppover til Blefjell. Hytta er primitiv, men utrolig koselig. Vi har ikke strøm og heller ikke vann, men vannet henter vi borte i bekken like ved hytteveggen. Denne hytta kjøpte vi i mai 2016. Jeg har ikke vært så mye i fjellet i voksen alder, men man blir aldri for gammel til det:) Jada, koselig ble det iallfall. Mens jeg pakket ut bagasjen, fyrte Petter opp bålpanna. Så da grillet vi pølser på denne panna. Tyra var også med på moroa, og hun fikk selvfølgelig en smakebit.

Det var avslappende å legge seg rett ned i frisk og fargerik bærlyng. Disse plantene er jo så robuste. Og nå gleder jeg meg til å plukke både blåbær, tranebær og tyttebær. Jammen fant Tyra noen multer også. Men de må godgjøre seg noen uker til. En god dag i fjellheimen:)

HA DET GODT

FRA TONE. #blogg #ferie #fjellet #juli #blefjell

TRENINGSLØRDAG OG JOBBEHELG

God kveld! Jammen rakk jeg en skikkelig treningsøkt på Elixia Klosterøya i Skien før senvakta i dag. Så flott gruppetime!!! Og en så profesjonell instruktør. Det var en Step og styrke time. Men jeg har fått meg noen"vonter" så jeg må være forsiktig. Legge lista litt lavere, for å si det sånn. Uansett, en fantastisk time:) Jeg ble iallfall stappfull av disse lykke endorfinene. Det var lange køer på E18 da jeg kjørte utover på jobben i dag. Og jeg som jobber i Bamble Kommune! Jeg måtte smøre meg med tålmodighet, for noen køer! Men jeg var tidlig ute, så jobben rakk jeg. Og nå har jeg nesten akkurat kommet hjem. Jeg koser meg litt i sofaen før tidligvakt i morgen. Og jeg tenker at i dag har det vært så fint på jobb. Vi fikk uventet besøk, så da fant jeg frem sjokoladekaka og den hjemmelagde konfekten som en superflink kollega laget til en bursdag tidligere i uka.

HA EN GOD LØRDAG OG EN FIN NATT

GOD NATT FRA TONE. #blogg #jobb #trene #juli

LITT SLITEN

Det er visst bedre å drikke sjokolademelk etter løpeturen enn vann, hehe:) Så i dag varmet jeg meg et krus med sjokolademelk, skar opp vannmelon og nøt stillheten ute på bryggekanten. Jøye meg, jeg ble litt sliten etter joggeturen i dag, altså! Det var ingen tøff løpetur, men det ene kneet mitt henger liksom "etter" på en måte. Men man blir jo ikke yngre med årene, så dette må jeg da tåle. Jeg ble bittelitt utmattet i dag, og da tok jeg meg en liten pause borte i krattet ved nabo stranden. Her er det en utrolig skjønn badeplass som de små kidza elsker å bade på. En aktiv formiddag på Øen:)

HA EN GOD DAG

FRA TONE. #blogg #ferie #trene #juli

TYPISK NORSK SOMMER OG ROSA OG LILLA

Det er jammen riktig! Akkurat i dag er det typisk norsk sommer, altså:) Men jeg tenker at dette er ganske normal norsk juli vi får servert, hehe! Men det er massevis med fine dager da! Og i helgen så jeg skyer og sol om en annen og en vakker solnedgang. Så vi har det flott med mange fine og vakre dager innimellom.

Her ute på Øen har jeg forskjellige klesplagg som jeg vanligvis ikke bruker hjemme. Haha, jeg kler meg liksom litt ut, for å si det sånn. Og i dag fant jeg frem et spraglete rosa skjerf en lilla sommerkjole og en jakke som matchet. Jeg følte meg i en rosa boble, men jeg hadde det utrolig morsomt i formiddag. Borte på jordet like ved hytta er det alltid koselig å været. Og der var jeg i dag. Der lekte jeg masse da jeg var en liten jente. Plukket blomster og markjordbær og stekte pinnebrød sammen med gode venner, den gangen for lenge lenge siden. En fin dag på Øen:)

HA EN VIDUNDELIG KVELD

FRA TONE. #blogg #juli #sommer

FULLMÅNE OG MORGENSOL

God søndag! Det er et godt sommer vær i Sør-Norge, synes jeg! Det er slik jeg husker sommerferien kunne være her ute på Øen da jeg var en liten jente. Småbarnsfamilien i båten ute på bryggekanten dro avgårde sent lørdag kveld. De ville nyte litt familieidyll ute i skjærgården. Så i dag var det stille på brygga, hehe:) En vakker søndag morgen med masse god kaffe.

Jeg ble sittende oppe til langt over midnatt lørdag kveld. Sjøen var så stille og solen begynte såvidt å gå ned langt der borte i ti tiden. Jeg drakk en herlig frukt te, og strikket ferdig kjøkken håndkle. Men da jeg oppdaget den flotte solnedgangen, gikk jeg ut for å ta bilder. Det er sjelden jeg har sett en så herlig solnedgang. Skikkelig flott fullmåne over Øya, altså:) En nydelig kveld:)

HA EN GOD SØNDAG

FRA TONE. #blogg #juli #fullmåne

I DAG, LØRDAG 8. JULI

Hva skjedde i dag, egentlig? Joda, ganske mye faktisk. Jeg våknet til strålende sol fra klar himmel. Og det var en fryd å se utover havet fra soveromsvinduet i andre etasje på hytta. For en herlig morgen! Fredag ettermiddag kom datter med mann og barn på besøk. De har en båt som de fint kan overnatte i, så da ble de liggende fortøyd ute på brygga. Det var utrolig skjønt å se de små barnebarna med morrafjes og putesveis leke rundtomkring i båten og på bryggekanten en tidlig lørdag morgen. Så i dag ble de massevis av aktiviteter på hytta sammen med barna. Da de søte små "trolla" hadde tatt kvelden og sovnet, tok jeg med meg strikketøyet og Colaboksen i solveggen. Og da tenkte jeg at ingenting er så avslappende som å sitte på en klappstol med strikketøy i hendene. Det skal bli et håndkle til kjøkkenet. En god juli lørdag:)

HA EN FLOTT LØRDAG

FRA TONE #blogg #sommer #juli #lørdag

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow