NYTTÅRSHELG

God lørdagskveld til deg:) Håper du har hatt noen fine dager, og en god rom jul. Jeg er på fjellet, oppe på den vesle hytta. Her er det godt å være. Det er så utrolig stillet og vakkert. Og Tyra hopper rundt som en liten "harepus", hehe:) Vi dro hjemmefra i går formiddag, til Blefjell.

Snøen har for lengst kommet, og i dag gikk vi på skitur med gode preparerte skiløyper. Kvaliteten på løypenettet var skikkelig bra, altså! Så dette har vært en fin skihelg, så langt.

Etter en god Dåhjort middag, slapper jeg av i sofakroken. Jeg strikker dukketøy til dukken som småjentene mine leker med når de besøker bestemoren sin. Koser meg skikkelig med fjellvann kaffe og noen sjokoladebiter:)

HA EN FIN LØRDAGSKVELD

FRA TONE. #blogg #vinternorge #blefjell

PÅ ØEN PÅ EN FØRJULSDAG

God kveld til deg:) Akkurat nå koser jeg meg ute på Øen ute i Langesundsfjorden. Pinnekjøttet godgjør seg på ovnen. Og det blir selvfølgelig kålrabistappe potet og gulrot som tilbehør. Jeg nyter kvelden med en kald farris i hånden og titter inn i peisovnen. Jeg er på hytta, herlig:) Ingen ting er diggere enn å kunne kose seg noen dager her ute på Øen.

Det er snart Jul dere! Og i dag dro vi ut hit på hytta på Øen. Vi kokte kaffe og nøt herligheten med en fløteskvett ute på bryggekanten. Fy søren så vakkert:)

HA EN HERLIG KVELD

FRA TONE. #blogg #desember #naturen #øen

IKKE DROPP TRENINGEN I JULA

God advents kveld til deg:) Håper du nyter disse gode førjulsdagene. Er litt aktiv samtidig som du koser deg masse.

Jeg tenker at for meg er det viktig å ikke droppe treningen før jul. For det er jo ikke så mye som skal til for å holde formen ved like. Julen er faktisk den høytiden der vi koser oss med god mat, drikke og godt selskap. Og dermed er det fort gjort at ting baller seg på, hehe:) Det er deilig med disse godsakene, også kan det fort bli mangel på aktivitet. Og da blir det så slitsomt å ta igjen alt dette i Januar måned, for å si det sånn.

Så i dag har jeg altså vært på en super god time på Elixia Grenland. Power Step med en knallgod instruktør og massevis av treningsglade mennesker:)

HA EN GOD KVELD

FRA TONE. #elixia #advent #desember #trene

VENNINNEDAG

Hei til deg på en så sen kveld:) I dag har jeg rett og slett hatt en deilig førjuls venninnedag på byen. Vi har vært i Porsgrunn, på Jonas B. Gundersen. Søss, jeg og to gode venninner. Så koselig! Det er alltid deilig å treffe skjønne venninner på byen. Og i dag spiste vi lunsj sammen, Mette og Mette, og Gro og meg:) Kommunikasjonen sammen med gamle klassevinnerne er så koselig, og maten smakte utmerket. Herlige FRIISEBRYGGA i en så utrolig koselig by:)

HA DET GODT

FRA TONE. #blogg #venninner #hygge #desember

KOSER MEG I HEIMEN ETTER EN SKJØNN FAMILIEDAG

God søndagskveld kjære deg:) I dag var det helt ålreit å besøke gamlefar på sykehjemmet. Han virket rolig og tilfreds. Så koselig, synes Gro og meg:)

I kveld har jeg hatt besøk av barnebarna som er de aller beste🌟Foreldrene var selvsagt med på kveldskosen. Jeg laget i stand en enkel julemiddag med masse tilbehør. Og vi koste oss med is og jule marsipan til dessert. Det er jo andre søndag i advent, så vi tente enda et lys i advents staken. Jula nærmer seg med stormskritt, altså:) Og akkurat nå kveiler jeg meg opp i sofaen med en iskald farris. Titter på TV kassa da vet du, hehe:)

HA EN GOD KVELD

FRA TONE. #blogg #advent

GODT MED LITT TRENING I ADVENTSTIDEN

God lørdagskveld til deg:) Etter at jeg hadde vært på besøk hos gamlefar i går kveld, dro jeg rett på trening på Elixia Porselensfabrikken i Porsgrunn. Jeg var så lei meg, og jeg har ikke ord for hva jeg observerer og ser blant disse skjønne eldre menneskene. Men for en personal gjeng!! Fantastiske:)

Jeg dro på Cardio Party. Gruppetrening i en stappfull sal med så mange treningsglade folk. Så moro , selv om jeg ble utrolig sliten.

Da jeg kom hjem tente jeg på det første advent lyset, og advent er jo ventetiden før jul. Etterpå koste vi oss i heimen med ekte Julehygge🌟

HA EN GOD LØRDAGSKVELD

FRA TONE. #blogg #trening #advent

FOR EN ADVENTSKVELD❤

God natt til deg! Jeg har nesten akkurat kommet hjem fra senvakt. Og jeg tenker, for en advents vakt! Ungene er jo bare gode, uansett:) Og i kveld har jeg jobbet sammen med to vidunderlige skjønne unger jenter. Toppers🌟Herlig å jobbe med en flott liten jente gjeng som selv finner ut av hvordan de vil ha det, hehe! Fantastisk:)

HA DET GODT

FRA TONE. #blogg #advent

STERKERE KROPP GIR TRENINGSMOTIVASJON

God kveld i stua! Jeg har akkurat tatt kvelden sammen med noen søte "grånisser" hehe:)I dag har jeg hatt en fridag og hjemmedag. Det er godt å bare være hjemme! Nyte dagen akkurat som det naturligste på jord, liksom.

Sent i går kveld etter at jeg hadde kommet hjem fra gamlefar, dro jeg rett på Elixia på Klosterøya i Skien. Trenings mandag er den beste dagen i uka hvis jeg ikke er på jobb da! Det er sjelden jeg ikke har lyst til å utføre en treningsøkt. Motivasjonen for meg er å føler meg sterkere i den voksne kroppen min. Og den deilige følelsen etterpå, de gode endorfinene. For meg og sikkert mange av dere, er det like herlig å være ute i den friske vinterluften. Spasere turer langs elven, i skogen eller ved sjøen. Også skiturer innover vidda da! Vidunderlig, spør du meg:) På treningssenter føler jeg masse kjærlighet og glede. Så i går ble stemningen i sykkelsalen kanon bra, altså. Jeg koste meg skikkelig, selv om jeg ble kjempesliten. En flott treningsøkt på en mandag:)

Da jeg kom i heimen igjen smakte det utrolig godt med noe mat, for å si det sånn! Jeg tenker at jeg liker kosematen som jeg kan spise så Mye jeg vil av, hehe! Derfor foretrekker jeg næringsrik og energirik mat. Det er jo greit å holde vekten sånn nogenlunde i sjakk, synes jeg ialfall. Så jeg woket noen grønnsaker. Kokte litt egg, og stekte noen fiskeboller. En fin liten middagsrett etter en slitsom men innholdsrik dag:)

HA EN GOD KVELD

FRA TONE. #blogg #desember #trene #kost

LITT MER OM PAPPAEN VÅR

God mandagskveld til skjønne deg! Så fint vi har det i adventstiden, en flott desember kveld synes jeg!

Jeg er heldig som har hatt en så god helse og et godt liv i så mange år, sa den flotte Pappaen vår på sykehjemmet i kveld:) Og Gro og jeg orket nesten ikke å forlate Vestsiden Sykehjem. Det var veldig rart!

En slags "Demens" er jo en fellesbetegnelse for en gruppe hjerne-sykdommer som fortrinnsvis opptrer i høy alder og som dessverre medfører symptomer som hukommelsessvikt, sviktende handlingsevne, sviktende språkfunksjon, personlighetsendringer og endring av adferd. Og jeg tenker at det aller verste av alt dette her, er at Pappaen vår har redusert evne til å ta omsorg for seg selv.

Jeg er veldig imponert over dette Sykehjemmet. Så mange dyktige Sykepleiere! Og flinke helsefagarbeidere! Disse unge skjønne jentene viser så masse herlig omsorg- tusen takk🌟Og Ellen! Jeg hilste masse fra deg til Gunnar i kveld. Og han husket deg veldig godt, og han sa du var et usedvanlig godt menneske. Herlige ord, synes jeg:)

HA EN GOD NATT

FRA TONE. #blogg #søster #pappa #elderomsorg #november #advent

EN MERKELIG ADVENTSTID

God fredagskveld til deg:) Regner med at du er i full gang med juleforberedelser, og nyter denne flotte tiden🌟

Jeg for min del er tung i hodet fordi den beste pappaen på jord er innlagt på Sykehjem. På Vestsiden sykehjem i Porsgrunn. For meg, og sikkert tusen andre er dette en litt tung erkjennelse. Men hva kan jeg gjøre da? Han er faktisk 91 år. En drømme pappa som har stilt opp for jentene sine. Så nå blir det en spesiell periode, det er bare sånn det!

Jeg har besøkt pappa hver dag fra han ble lagt inn på sykehjemmet. Og jeg tenker, hvor godt kan man trives på et sykehjem? Mange mennesker lever siste fase av livet sitt på sykehjemmet. Og jeg leste akkurat at vi vet forholdsvis lite om eldre menneskers erfaring med å leve på sykehjem.

I ettermiddag besøkte jeg pappa. Han satt og koste seg med kaffen etter middagen, så jeg ble sittende sammen med fem utrygge demente damer og pappa. Pappa er noe kognitiv redusert, men fortsatt masse klar.

Dette ble et show, altså! Disse demente damene sa og gjorde så mye snodige ting( noen ganger måtte jeg holde latteren inne, heldigvis) Men noen få damer gjorde utrykk for enorm uttrygghet. Så trist og så vanskelig for meg å se. Så uverdig det må føles for disse skjønne menneskene:)

Det er adventstid! Og det er jo en kristen høytid som markerer forberedelsene til juletiden. Så i kveld har jeg funnet frem advent staken og satt i fire flotte lilla lys. Og jeg må jo si jeg gleder meg til julehøytiden sammen med barna mine, og de flotte småtrolla da❤

HA EN SKJØNN FREDAG

FRA TONE. #blogg #eldreomsorgen #advent

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow