ØEN – LANGESUNDSFJORDEN

Hallo på selveste påskeaften:) Håper din påskefeiring har vært en god opplevelse, så langt! Jeg bruker høytiden på hytta. Med så mange dager fri kan jeg like gjerne sitte på hytta. Det hadde vært kjedelig å bare sitte hjemme med beinet i gips, hehe. Dette har vært en flott høytid, synes jeg. Og jeg har vært heldig å kunne feire noen av påskedagene sammen med barna.

I dag tidlig dro vi ut på Øen. Hytta som ligger ute i Langesundsfjorden. Dette er mitt paradis. Her ute har jeg vært i så mange år. Så i dag åpnet vi hytta for sommersesongen. Barna var med, og vi koste oss skikkelig alle sammen. God mat er faktisk et must i påskehøytiden, så vi startet grillsesongen i dag vi da. Vi spiste inne, selvfølgelig! Og Tyra var i full vigør som alltid:)

HA EN VIDUNDERLIG PÅSKEAFTEN

FRA TONE. #blogg #påske #siktesøya #mars

PÅ HARRYHANDEL

Hallo til deg i kveld! Tenk at i dag har jeg vært på Harryhandel i Sverige. Og jeg har faktisk følt det som en treningsøkt. Så nå er jeg skikkelig støl i armene mine, hehe! Det var godt å komme litt ut i verden, for å si det sånn. Jeg har jo humpet rundt på disse krykkene i noen uker. Mest hjemme, men også litt på hytta. Og om en uke skal forhåpentligvis gipsen bort. Jeg krysser fingrene for at beinet har grodd, slik at jeg gradvis kan trene meg opp igjen. Det var fantastisk å se alle disse hjelpsomme menneskene både på båten og på land. Alltid noen som ville hjelpe:)

Det var vakkert i Svenske skjærgården i dag. Klart og fint med masse flott sol. Jeg dro sammen med min datter og hennes familie. Så i dag var jeg mormor på båten. Vi dro tidlig avgårde slik at vi rakk frokost buffeen. Nydelig mat med herlige Smoothier. Kaffen smakte den også. Ungene fikk tegnesaker ombord, så det var ikke mangel på aktiviteter. En skjønn dag på Harryhandel på krykker:)

HA EN FORTSATT FIN LANGFREDAG

FRA TONE #blogg #harrytur #langfredag

SKJÆRTORSDAG

God senkveld til deg:)

I dag synes jeg vinterfjellet var på sitt fineste. Og på denne flotte skjærtorsdagen satt jeg igjen ute med beinet til "værs"og grillet pølser på bål panna. Vi fikk besøk av Bærums folket, og barna lekte og koste seg rundt hytteveggen. Så i dag nøt vi sola både store og små.

I kveld er jeg hjemme og nyter stillheten i sofakroken. Litt rart å tenke på at skjærtorsdag snart er omme. Resten av påskeferien og de siste helligdagene kommer vi til å tilbringe ved kysten. Hytta ute i Langesundsfjorden – Øen:)

HA DET GODT

FRA TONE. #blogg #påske #mars

SVIGERMORS DRØM

God kveld til deg! Jeg tenker at jeg er utrolig glad for at jeg har en så ålreit svigersønn. Han er unik, altså:) Han er snill og god, og med massevis av herlig humor.

Det er viktig med god humor:) Herlig å le mye, synes jeg iallfall.

Dagen i dag har vært kald, men utrolig solrik og god. Vi er fortsatt oppe på Blefjell – hytta. Koser oss:)

HA EN SKJØNN KVELD OG NATT

FRA TONE #hytta #svigersønn #påske

TUESDAY

Hallo tirsdag, og god formiddag til deg:) Jeg sitter fortsatt her oppe i fjellheimen og koser meg med kaffe og påske sjokolade, hehe. Den delen av kostholdet får jeg ta fatt på når gipsen er av og hverdagen er et faktum. Det er tirsdag og den andre dagen i påskeuka. I dag drar Petter og bisken tilbake til byen for å pusle med andre ting. Så om ikke så altfor lenge kommer barna som jeg er mormor til. Sammen med foreldrene sine, da selvfølgelig. Jeg gleder med til morsomme aktiviteter og nærkontakt med ungene. Og en ting er helt sikkert – Nærkontakt mellom besteforeldre og barnebarn er viktigere enn noen gang. Ialfall i en hverdag hvor alt går fryktelig fort.

KOS DEG MASSE I DISSE FLOTTE PÅSKEDAGENE

FRA TONE #tirsdag #påske #barna

PALMEHELGEN 2018

God søndagskveld til deg! Vedder på at du har hatt en helt ålreit palmehelg, og kost deg der du har vært.

For et par timer siden dro jentene mine tilbake til Bærum. Farmors yndlinger har reist hjem sammen med foreldrene sine. Sånn er det, barnebarna har man bare til låns. Og sånn skal det være. Jeg har kost meg på hytta! Og jeg synes faktisk vi har fått oss en god plass å være. Uten store midler fremstår altså denne hytta som koselig, intim og sjelfull. Det er helt greit at hytta ikke har innlagt vann og strøm. Alltid sjarmerende å hente vann i bekken, og tenne på parafin lampene og stearinlysa på stua.

Dagen i går brukte vi stort sett til inneaktiviteter. Jeg hadde på forhånd blåst ut påskeegg. Stakk hull med en nål i begge ender av egget. Så blåste jeg i det ene hullet slik at innholdet kom ut av det andre. Hold det ene hullet i egget ned i såpevann og sug inn litt. Og til slutt ristet jeg egget og blåste ut såpevannet. Vi malte på disse eggene i går ettermiddag. Det tok ikke lang tid så var de tørre og kunne henges opp. Greinen fant vi her oppe i skråningen. Jentene koste seg skikkelig, og det gjorde farmor også:)

Etterpå holdt barnas mor teaterforestilling. Jøye meg, Kirsti kan spille teater, herlig:)

Etter familie besøket tuslet jeg med krykkene ut på verandaen. Åå, for en nydelig solnedgang! Og jeg tenkte – for en vidunderlig herlig palmehelg:)

HA DET GODT

FRA TONE. #palmehelg #påske #familie

EN GOD TORSDAG

Hei på deg på denne flotte solskinnsdagen:)

Jeg ble så utrolig glad i dag, etter at jeg fikk vite at gipsen antagelig skal av fredag etter påske. Jippi Jippi!!! Så da satte jeg i gang med påske forberedelser. Det går fint an å bake en kake i delvis sittende stilling. Haha, jeg hoppet litt rundt da! Vi drar opp på Blefjell hytta i morgen. Det blir jo ikke noe skigåing på meg, men det er alltid lunt og godt i hytte kroken.

Så i dag baket jeg Krydderkake i langpanne. En enkel holdbar og veldig god langpannekake. Kaken inneholder ikke egg, og deigen er utrolig rask å røre sammen. Småjentene mine kommer på besøk, så de vil helt sikkert kose seg med farmors bakst, hehe:)

Oppskriften fant jeg på siden til Det søte liv❤

INGREDIENSER

150g smør-8 dl kefir-4 dl sukker- 3ts kanel-1ts nellik-1ts natron-10dl hvetemel

PYNT- melisdryss

STEKETID- 200 grader i 30 minutter

FREMGANGSMÅTE – alt blandes sammen og røres godt(vispes)

Det var veldig godt å kose seg med kaffe og kake i solveggen hjemme i dag. Jeg nøt det virkelig:)

HA EN FIN KVELD

FRA TONE #blogg #kake #detsøteliv #mars #påske

POSITIVE TANKER

Hei til deg på denne flotte tirsdagen:)

Håper alt står bra til meg deg, og at du begynner å nyte disse skjønne vårdagene.

Å brekke foten er i seg selv en bagatell, synes jeg da! Men det er et kommers alt jeg skal gjøre, hehe:) Det er kjempe stress å humpe rundt på krykker, alt blir så innmari vanskelig. Skal jeg handle er det vanskelig, skal jeg lage mat er det vanskelig. Å bære maten inn i stua er helt umulig. Dusje er reine treningsøkta, haha! Men heldigvis er jeg i stand til å tenke positivt. Positive tanker gjør susen for meg iallfall. Så jeg tenker positivt på at jeg har nok å fylle hverdagen med. Selv om jeg lengter etter å trene og å treffe alle de treningsglade jentene på Elixia Porselensfabrikken i Porsgrunn. Jeg digger ordtaket- SMIL TIL VERDEN OG VERDEN SMILER TILBAKE

Jeg strikker og syr dukkeklær til småjentene mine. Ser på TV, og leser det jeg kommer over av interessante ting. Men det jeg gleder meg mest over for tiden er faktisk NETFLIX. Det er så mange godbiter å glede seg over. Jeg har allerede sett mange skjønne filmer og serier. Akkurat nå har jeg begynt på en Svensk serie- TJOCKARE AN VATTEN. Nå er det spennende, altså! En mørk hemmelighet ligger vist under bassenget. Så nå er det bare å finne frem påske marsipanen og kaffekoppen, å rigge seg til i sofaen:)

HA EN GOD TIRSDAG

FRA TONE. #vår #mars #netflix #positivetanker

GO’DAG MARS

God lørdagskveld til flotte dere:)

Tenk at sola skinner, og jeg blir så glad:) Det er lengre og lysere dager, så det går faktisk mot sommer, altså!

Det er lenge siden jeg har vært her inne på bloggen nå. Jeg vurderte faktisk å legge den til side, for en stund iallfall. Det er en tid for alt liksom. Alderen min begynner å dra seg til, også synes jeg det kan være litt vanskelig fordi selvfølelsen min ikke alltid er i vater, for å si det sånn. Tidligere delte jeg blogginnlegget på Facebook, men det har jeg overhodet ikke noe selvtillit til å gjøre lenger. Men jeg tenker at jeg prøver meg på blogging litt til. Det er en koselig hobby, også får jeg jo brukt eget hode da, hehe:)

Det er Mars måned og jeg sitter oppe på hytta på Blefjell med et brukket leggbein. Jeg ble fraktet inn på en kjelke, noen meter fra parkeringsplassen til hytta. Jeg kan like gjerne sitte her oppe og ute i solveggen med beinet, isteden for å være hjemme. Det er noen uker siden jeg brakk dette Fibula beinet. Jeg var på en flott skitur her oppe på Blefjell. Bakken var bratt, så jeg prøvde meg på en ploging. Jeg falt og fikk en skikkelig vridning. Så nå er det mange uker med gips og stillesitting. Det er en uvant situasjon for en aktiv dame som meg, men alt går. Bagateller, synes jeg da:)

HA EN SKJØNN MARS LØRDAG

FRA TONE. #blogg #mars #helg #hytta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow