RESTITUSJONEN

Hei til deg! Tenk at det allerede er fredag da! Og jeg skal på langvakter på jobben😊Vanlig senvakt i dag, så tolv timers både lørdag og søndag. Gruer meg ikke, hehe! Gleder meg faktisk!

Altså, i går var jeg ute i det fri. Restitusjon er viktig for å oppnå gode resultater. Jeg skal ikke oppnå noe som helst, egentlig:) Men jeg vil at kroppen min skal gjøre nytte av treningen, derfor restituere jeg i går. Det er en fryd å småløpe langs Promenaden. Nyte utsikten av den koselige Porsgrunnselva og titte bortom den herlige Kirkegata. Og jeg vil påstå at Vestsiden kirke er noe av den nydeligste kirken jeg har vært innom i Grenland. Kanskje fordi min skjønne mormor som ble 96 år og var" mett av dage" og hadde en utrolig vakker begravelse i den kirken. Det gav meg gode minner❤

Det er jo kjent at når man trener mye trenger man riktig kosthold😊Og jeg har lest at karbohydrater er de viktigste næringsstoffene for restitusjon. Mange er opptatt av å få i seg nok protein etter trening. Men det er faktisk karbohydratene som gjør jobben slik at musklene skal restituere optimalt. Så i går laget jeg fiskesuppe fra eget hode. Jeg kokte grønnsaker og et par poteter på buljong. Fant frem noen lakseskiver som jeg kokte forsiktig i fiskebuljong. Som tilbehør nøt jeg litt flatbrød. Og som drikke digget jeg farris boblene.

HA EN GOD FREDAG

FRA TONE. #blogg #trene #august #mat

HØST TIMEPLANEN ER I GANG – med brast og brann😍

Heisann til deg på denne strålende torsdagen! Jeg tenker at det er aller best med frisk luft. Være ute i naturen og kjenne på luktene i skogen eller nede ved elvebredden i Porsgrunn. Og det regner jeg med du synes også😊Men så er det nå slik da at for meg er det helt ålreit og av og til stikke innom et treningssenter. Her treffer jeg massevis av treningsglade folk. Og Grenland har nå det bredeste utvalg innen trening – noe for alle, hehe:)

Så i går kveld var jeg altså på plass på step kassa. Målet mitt er å holde treningen ved like. Dette er skikkelig ferskvare, for å si det sånn! Og for meg var gårsdagens treningsøkt en herlig avslutning på dagen men en helt unik og fabelaktig instruktør😊

HA EN FLOTT TORSDAG

FRA TONE. #blogg #august #trene

KURSDAG

Hei til deg, og hallo onsdag! Dagen i dag begynte grytidlig for meg. Jeg sto tidlig opp fordi jeg skulle gjøre meg ferdig med et kurs i forbindelse med jobben. Å arbeide i andres hjem. Dette er et kurs i portalen «Mangfold og muligheter» Jeg jobber i avlastningsbolig med barn, men det er også noen som bor fast i denne boligen. Så det å ha grunnleggende kunnskap om det å ha en utviklingshemming er utrolig viktig. Samtidig må jeg være bevist på hvordan jeg kommuniserer og samhandler.

Jeg begynte på dette interessante kurset sent i går kveld. Er endelig ferdig, jippi!! Besto kurset med glans, hehe😊Jeg er så glad i jobben min:)

Det var faktisk utrolig koselig å tenne stearinlys i dag tidlig. Det skapte så hyggelig stemning, synes jeg! Og havremel grøten smakte vidunderlig sammen med ny trukket kaffe.

Resten av dagen skal jeg bare nyte, så langt iallfall:)

HA EN FLOTT ONSDAG

FRA TONE #blogg #august #stearinlys #kurs

HVORFOR IKKE GRØNNSAKSUPPE TIL LUNSJ

God lørdag ettermiddag flotte deg:) I dag tidlig kokte jeg grønnsaksuppe fordi jeg tenkte det var helt ålreit å spise før sein vakta. Så nå har jeg kost meg ute på verandaen med suppa, altså!

Jeg skar opp alle grønnsakene. La først alle ingrediensene på et stort glassfat, som gulrot brokkoli og persillerot. Jeg hadde på forhånd selvfølgelig vasket grønnsakene, unntatt brokkolien. Kokte opp, og lot det småkoke i 20 minutter. Du la sikkert merke til at jeg unnlot potet i suppa. Ja, det gjorde jeg med vilje! Fordi jeg tenkte at i dag ville jeg fokusere på mindre stivelse og karbohydrater. Altså færre kalorier😀Jeg kokte heller et deilig smilende egg som jeg la på toppen av suppe skålen. Til drikke valgte jeg iskaldt farris vann. Og i dag nøt jeg boblene i et av mine flotte fargerike stett glass fra Osebro strøket i Porsgrunn. Et herlig lite måltid, synes jeg😊

HA EN RIKTIG GOD LØRDAG I DEN FLOTTE SOLA

FRA TONE #blogg #august #sunn

DERFOR FIKK JEG ET LITE INNLEGG I NORSK UKEBLAD

God fredagskveld til deg! Jeg tenker at det er deilig med høsten selvom det fortsatt er litt igjen av sommeren☀

En ettermiddag i juli måned ble jeg oppringt av en journalist i NORSK UKEBLAD. Hun fortalte at de skulle skrive om SUKKERFRI kosemat. Og etter at hun hadde lett seg gjennom noen bloggere, ble jeg faktisk spurt om de kunne låne et lite innlegg fra Lappelura. Hehe, tenkte jeg da😊Så i går fikk jeg bladet i postkassen min. Egentlig var det litt koselig, synes jeg altså:)

HA EN RIKTIG FIN HELG

FRA TONE #blogg #norskukeblad #kosemat

FAVORITTSKÅLEN

Hei til deg i kveld:) Håper du har hatt en god lørdag, så langt😊Dagene går jammen unna, og vi er allerede i midten av august måned. Jeg elsker rett og slett høsten. Lukten ute, og alle de vakre fargene. Også synes jeg det er koselig og tenne på levende lys, god stemning liksom:)

Dagen i dag har vært fin, selvom jeg har vært på sykebesøk hos min kreftsyke svigermor. Hun er en skjønn dame. Er sykepleier, og har gjort en glimrende jobb på sykehuset Telemark( barneavdelingen) Nå er hun gammel og syk. Så sånn er det!

I dag tidlig hadde jeg noen skjønne timer hjemme i heimen. Jeg drakk morgenkaffen min lenge lenge. Så kokte jeg havremelsgrøt og nøt herligheten i favorittskålen min. Jeg kokte grøten på vann/ melk. Lot den bli kald, og så rørte jeg inn et egg. Proteinrik, tenkte jeg😊Som smak brukte jeg honning og eplesyltetøy, namm😊

HA DET GODT

FRA TONE #blogg #høsten

UTETRENING PÅ KALVØYA

God morgen til deg! Jeg er faktisk i Bærum, koser meg med kaffekoppen mens vesla titter bittelitt på barne TV😊Det er planleggingsdag i barnehagen, så da stiller jeg opp da vet du:)

I går kveld var svigerdatteren min og jeg på utetrening på Kalvøya. Et fantastisk arrangement sammen med fysioterapeut Anders Lycke og noen supergode instruktører. Den gjengen har fokus på utetrening i naturskjønne omgivelser. Og dette funket utrolig bra!! Vi hadde oppvarming på gressplenen. Etterpå delte vi oss inn i grupper, for så å gjennomføre 8 forskjellige øvelser. Jeg synes dette var et fantastisk arrangement sammen med 130 treningsglade damer og noen få menn, hehe😊

HA EN GOD DAG

FRA TONE #blogg #trening #styrke #kalvøya

RESTITUSJONSDAG

God tirsdag kveld til deg:) I dag har jeg løpt meg en herlig liten tur😊Du verden så vakkert det er langs Porsgrunnselva! I går var jeg på dobbel time på Elixia Grenland, så i dag har det vært skikkelig restitusjon. Og restitusjon er jo bra for å oppnå gode resultater. Og jeg har jo sakt tidligere at jeg vil bli litt sterkere samtidig som jeg ønsker å øke kondisen bitte litt. Men jeg er jo en godt voksen dame, så jeg krever ikke så alt for mye av meg selv. Uansett så hadde jeg en flott løpetur. Og etterpå nøt jeg stillheten i hagen med god mat og godt drikke. Og jeg tenker at riktig mat gir kroppen næringsstoffer og energi. Når man trener trenger jo kroppen mat, jevnt fordelt utover dagen. Så i dag etter treningsøkta smakte det utmerket med deilig havreknekkebrød med makrell i tomat. Til drikke valgte jeg sprudlende farris vann😊

HA EN VIDUNDERLIG ONSDAG

FRA TONE #blogg #trening #sterk #restitusjon

NOEN ANNERLEDES DAGER

Hallo til deg i kveld:) I dag har vi altså kjørt Prinsessa tilbake til foreldrene sine. Og du verden for noen koselig dager vi har hatt sammen med den jenta❤ute på Øen og litt hjemme i heimen. Herlig å være farmor til en så livlig og god jentunge😊

Så nå har jeg tatt kvelden, for å si det sånn. En fin og avslappende kveld med god mat og godt drikke. Farrisen smakte vidunderlig, og nå er jeg klar for litt kaffe og en aldri så liten sjokoladebit:)

HA EN FLOTT LØRDAGSKVELD

FRA TONE. #blogg #august #lørdag

I GANG MED HØSTTRENINGEN

God torsdag formiddag til deg:) Akkurat nå sitter jeg faktisk på bryggekanten ute på Øen med kaffekoppen. Vi passer Helene! Og Helene er vårt eldste barnebarn som skal begynne på Tanum skole om en ukes tid😊Været er vidunderlig, så vi nyter god kvalitetstid sammen med prinsessa❤

Sommeren er på hell og høsten er jammen tiden for å komme skikkelig i gang med god hverdags trening. Så i dag er jeg virkelig støl i kroppen min, altså! Jeg kunne nesten ikke gå ned trappa i dag, hehe. Jeg har egentlig trent bra gjennom hele sommeren, men nå vil jeg satse mer på god styrketrening i grupper sammen med treningsglade folk. Og på mandag startet moroa😂Jeg rett og slett slet meg gjennom Tabatatimen på Treningssenteret i Porsgrunn. Men gøy var det! Etterpå gikk jeg rett på Power Step time. Tabata er en enkel og supereffektiv styrke og kondisjonstime hvor vi jobber i intervaller. Og timen inneholder både styrkeøvelser og pulsdrivende øvelser, puhh! Og på Power Step trener man intervaller på stepkasse.

Uansett, er vi nå inne i en fin årstid. Og jeg synes det er helt ålreit med august måned😊

HA EN GOD TORSDAG SÅ SNAKKES VI PLUTTSELIG

FRA TONE. #blogg #trening #august

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow