STILLE I KVELD UTE PÅ ØEN

God søndagskveld til deg:) I dag har jeg virkelig smurt meg inn med solkrem, strammet bikini stroppene og ligget rett ut i solveggen oppe i lunden ute på hytta. Jeg er på Øen ute i Langesundsfjorden. Og i kveld koser jeg meg, og nyter stillheten:)

Gro og jeg har hatt besøk av en tidligere nabo her ute på Øya fra fredag til lørdag kveld. Hun er en skjønn dame som vi ikke har hatt kontakt med på mange år. Hun er kunstner, så vi fikk hvert vårt maleri i gave som takk for oppvartningen. Vi koste oss virkelig ♥️ Og det ble et aktivt døgn med turgåing og historie deling og massevis av mimring fra gamledager, hehe:)

Sola stekte fra morgen til kveld, og jeg plukket massevis av blåklokker. Jeg har aldri sett «klokkene» så vakker noen gang, herlig:) Søs og jeg dekket middagsbordet ute på Øen med blåklokker, blå duk og stettglass. Vi skulle servere reker,  og noe attåt i glassene✨

En vakker helg, men i kveld kjente jeg på kroppen at – Nok et nok liksom, hehe:)

RIKTIG GOD KVELD TIL DEG

FRA TONE

#blogg #juni #øen

HVORDAN SKAL JEG KLARE Å HÅDTERE SPAM LIKSOM

HJELP😳

God kveld til deg på selveste Sankthansaften🌸Vi har kost oss med besøk her ute på Øen i kveld:)  Og vi har grillet pølser sammen med de aller beste, hehe♥️

PS – Jeg har fått spam på WordPress – bloggen min. Og jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere kommentar – spam. Jeg har googlet en oppskrift, men det er ufattelig vanskelig å forstå?? Jeg er så innmari ” teit” på data. Hadde vanskeligheter med å komme meg gjennom det nye bloggsystemet på WordPress, hehe:) Så nå hiver jeg spam kommentarene opp i søppelkurven. Men de gir seg liksom ikke så lett, kommer bare tilbake🥴

GOD NATT

FRA TONE

#blogg #spam

HVORFOR IKKE LITT SANKTHANS FEIRING

God søndag til deg! Tenk at det allerede er midtsommer da! Og jeg tenker at det er jo for mange sommerens høydepunkt med store bål, bryggedans, fest og deilig mat og drikke. Jeg er på hytta vår, ute i Langesundsfjorden.

Her ute på Øen har søs og jeg vært fra to års alder, så herfra har vi mange hyggelige minner. Søs og Peder er ikke sammen med oss denne helga, fordi de er i Praha for å hente hjem sønnen deres som er ferdig med medisinstudiet der nede! Herlig! Det heter jo at eplet ikke faller langt fra stammen. Som far, så sønn. Hehe💙

Denne sankthanshelga har vært så varm og god. Og nå er vi altså inne i sommerens lengste dag. Så i kveld er det faktisk den lyseste natta. Det var utrolig varmt og godt på lørdag, så da koste vi oss med reker og iskald farris med sitrondråper. Vi satt ute på bryggekanten og nøt stillheten:)

Jeg brukte mye av dagen i går på å tenke. Tenke over livet, og nå har søs og jeg overlevd vår egen mor som døde av kreft så altfor tidlig♥️Vi hadde utrolig mange gode sankthans minner sammen med henne og pappae’n vår her ute på Øya.

Det er herlig å se på alle de skjønne markblomstene som florerer rundt omkring. Så flott🌸Og i går følte jeg meg rett og slett som «blomsterpiken»hehe:)Jeg plukket mange buketter, la meg ned i blomsterprakten borte på jordet og bare nøt liksom. Jeg har sakt det utallige ganger – jeg elsker markblomster! Og jeg synse de hører hjemme i denne midsommer tida. De er så vakre og tandre. Rett og slett fulle av sjel, synes jeg!

Så er det båtlivet og sankthans feiringa da! Og båtlivet har for meg vært et « gubbestempel» haha! Jeg er ikke noe interessert i å kjøre båt, men jeg blir mer enn gjerne med på en båttur. Men jeg ser at her skjer det noe, og nå kommer jentene på banen. Stadig flere jenter kjører båt på sjøen, og de unge damene er på full fart inn i bransjen. Hoho:)

RIKTIG GOD SANKTHANSFEIRING TIL DEG

FRA TONE

#blogg #sankthans

MANGE GJØR DET MEN DE FLESTE SNAKKER IKKE OM DET

 

For meg så handler det iallfall ikke om å føle seg ung på null komma niks selv om det er godt å fjerne litt av sporene årene har satt. Jeg vet at huden vår eldres sakte men sikkert fra slutten av 20 – årene. Men det er jaggu mye man selv kan bidra med for å forebygge dannelse av disse rynkene. Selvfølgelig har arv og gener en stor innvirkning på huden vår.  Og jeg tenker på levesettet vårt, hehe:) Hvordan lever jeg, liksom!! Vedder på at riktig ernæring har positiv effekt på rynkedannelsen. Røyking og diverse vinglass i uka er selvfølgelig også en faktor som påvirker huden vår. Og sola☀️da! Den vet vi jo om alle sammen. Så på med solhatten eller capsen og ta på solfaktoren.

Botox 💉 Det er mange som bruker Botox men et fåtall snakker om det! Hvorfor? Jeg tenker at det er litt tabubelagt jeg, for å si det så enkelt.  Det virker på meg som om det er litt flaut å fortelle – nå har jeg fått meg eller kjøpt en sprøyte med Botox.

Jeg har lest at dyktige dermatologiske kosmetiske sykepleiere mener Botox er en god løsning for å forebygge rynker sammen med en bra livsstil. Men her er det også andre fagfolk som mener det motsatte. Og jeg har ingen faglig bakgrunn til å argumentere for eller mot denne sprøyta. Men jeg vet at diskusjonen rundt Botox og rynker overhode ikke er død.

For noen år siden satt en god sykepleier en Botox injeksjon på meg, altså en Botox behandling. Jeg følte et vanvittig trykk over pannepartiet fordi «sinnarynka» hadde gravd seg frem. Jeg hadde mye hodepine og mye ubehag. Så på meg virket injeksjonen umiddelbart, nesten med det samme! Det sies at det tar opp til 2 – 3 dager før Botoxen begynner å virke. Uansett, behagelig og godt. Fantastisk:)

Så kom den sure munnen, haha:) så da tenkte jeg hvorfor ikke behandle den også. Det er ikke noe ålreit å se så sur ut, når jeg egentlig går rundt å smiler 🤩 Dette er en nedovervendt munnvik som også kommer med alderdommen, hehe:)  Den gode sykepleieren satte litt Restylane i munnvikene. De hengende munnvikene mine kjennes litt bedre ut, men der trenger jeg litt mer behandling.

Jeg tenker at Botox fort kan bli en dyr vane, eller uvane. Øyet som ser!!! Og skjønnhetsindustrien er kostbar. Det vet vi alle. Men for meg er lykke det å være takknemlig♥️

RIKTIG GOD TORSDAG

FRA TONE

#blogg #botox #velvære

VÆRT PÅ SATS – på gruppetrening

 

God regnværskveld til flotte deg! Hallo, jeg er full av endorfiner fordi jeg har vært på gruppetrening på Sats Klosterøya i Skien i kveld:) Jeg har altså vært på Power Step. Og jeg tenker at det å trene kondisjon ved hjelp av trinn og hopp er skikkelig utfordrende, altså! Jeg har tidligere fortalt massevis om disse timene i blogginnlegg, men jeg blir aldri lei liksom. Haha, gamle dama:)

Det er vanvittig morsomt å være med på disse  timene. Og kveldstimene er mest gøyale. Så jeg sier til gruppetime gjengen – God kveld sprekinger!!

RIKTIG GOD NATT TIL DEG

FRA TONE

#trene #gruppetrening

SOLHATTEN – kan være sommerens must👒

God onsdag!

Jeg har aldri tidligere brukt solhatt, haha:) Men denne hatten her fikk jeg i gave. Og jeg ble utrolig glad:) Det var bursdagspresang fra søs. Den har jeg altså brukt som veggpynt ute på Øen. Jeg synes den stråhatten var utrolig vakker med pynt i form av et tøybelte i de rødfargede jeg bare elsker. Jeg ser at disse solhattene kommer i mange varianter – fra de klassiske og elegante, til de cowboyaktige, til de stilrene og maskuline. Søs valgte en stilren en til meg. Hun kjøpte den i Praha da hun var på besøk hos sønnen sin som studerer der nede. Så i helga tok jeg altså hatten ned fra veggen og opp på mitt hode, hehe👒Jeg tenkte at nå er det kanskje på tide å bruke bursdagsgaven – Solhatten fra søs – sommerens must.

Jeg vet at det er på tide å beskytte og skygge for ansiktet. Og i min alder er det kanon viktig å ikke overeksponere huden for de skarpe solstrålene. Det er ikke ålreit å bli solbrent. Får man for mye sol vet vi damer hva det kan føre til – pigmentflekker og rynker. Og det ønsker vi jo å ikke ha for meget av, hihi:) Av og til går jeg til en dyktig hud – sykepleier. Hun sier det er viktig å beskytte huden med høy solfaktor hver dag, så det har jeg begynt med altså:)

Litt morsomt og komisk med «pynt» på hodet, synes jeg da, hehe! Og på søndag måtte jeg holde på hatten. Det ble heftig!! Vinden kom vettu:)

RIKTIG GOD ONSDAG TIL DEG

FRA TONE

#blogg #hatt

PINSEHELG

God søndag kveld til deg! Vedder på at du har det ålreit du også, om du er her eller der! Jeg er ute på Øen. Det er jo Pinsehelg, så da nyter jeg stillheten her ute sammen med Gro og Peder, og Petter selvfølgelig:)Her ute på hytta tar jeg pause fra all trening. Fordi jeg vet kroppen min trenger ro og hvile. Men selv om jeg roer meg ned er jeg aktiv og beveger meg rundt omkring, liksom. Og jeg er forsiktig med maten. Jeg er bevist på hva jeg spiser. Å frotse i godsaker er helt uaktuelt, hehe! Kanskje jeg nyter en eller to biter med ren melkesjokolade, men det er alt:) Sjokoladebitene smaker best på morgenen ute på bryggekanten. Så her ute på Øen koser jeg meg med kaffe’n sjokoladebitene bloggen strikketøyet og kaffekoppen☕️

Selv om vi har hvert vårt inne, treffes vi ute rundt gode måltider. Vi har et utested bak en glass levegg som vi har kalt – LUNDEN. Her er det godt å være😊Og i dag spiste vi en god lunsj sammen i vinden, men oppe i lunden:)

RIKTIG GOD KVELD TIL DEG

FRA TONE

#blogg #pinsehelg

HVORFOR TRENER JEG SÅ MYE ?

Hallo torsdag, og god ettermiddag til deg:) Ja, det finnes mange unnskyldninger for å skygge unna treningen. Men jeg må innrømme at det finnes langt flere grunner til å gjøre det motsatte. Og jeg vet at trening hjelper mot masse greier, hehe♥️

For meg hjelper trening mot stress. Jeg føler jeg får bedre selvtillit. Søvnkvaliteten min blir mye bedre. Treningen får meg til å se bedre ut. Det er gøy å trene. Og jeg synes det er vidunderlig deilig å bli svett og varm. Noen ganger unner jeg meg en ufattelig deilig badstue, etter treningsøkta! Det jeg synes er best med min trening, er gruppetimer på treningssenter. Her treffer jeg haugevis med treningsglade mennesker, herlig! Jeg synes det er moro med aerobic og Power Step. Det er fantastisk å bevege seg til musikk med så mange supergode instruktører. Jeg blir så glad:) Men det er godt å være ute i den friske lufta også. Så av og til tar jeg meg en løpetur – ca 4 kilometer. Og noen ganger går jeg meg en tur, eller sykler til byen. Det er så mye man kan gjøre med kroppen sin for å minske risikoen for hjerte – og karsykdommer, og for ikke å snakke om å styrke skjelettet og å forebygge benskjørhet. Så i går var jeg altså oppe på Klosterøya i Skien. Jeg var med på en Power Step time. Det er nok den timen jeg liker aller best. Her får jeg både styrke dans og høy intensitet. Og en supergod instruktør. Denne timen går hver onsdag klokka 19.00😊

Etter treningsøkten dro jeg til søs. Gro hadde invitert en venninne og meg på en enkel salat med farris vann. Iskrem og kaffe til dessert. Det var utrolig koselig å treffe jentene. Og jeg følte et behagelig velværet fordi jeg hadde vært med på en hard treningsøkt og utløst massevis av de gode og ekte endorfinene:)

HA EN GOD TORSDAG

FRA TONE

#blogg #trening #endorfiner

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow