MOTIVERENDE / SOMMERTRENING

 

 Ukas utendørs økt –

Riktig god tirsdag til deg. Trening og egentid er gull verdt altså. Det er utrolig godt å holde på de gode rutinene. Men ikke glem å ta vare på deg selv i sommerferien din. Jeg tenker at det er fint med fysisk og psykisk hvile i ferietida:)

Det er godt med sommerferie for oss alle sammen. Deilig å ta det rolig, planlegge mindre og nyte de lange dagene. Jeg har hatt ferie ute på Øen. Sommeren slo til med godvær, så jeg nøt late dager på stranda og ved bryggekanten. Jeg strikket og drakk masse te – kopper. Hadde lange og gode samtaler med fineste søster, herlig og avslappende. Jeg synes at kroppen min trang ro og litt avspenning.

 

♥️

Akkurat nå føler jeg meg ute av feriemodus. Så i dag hadde jeg min første løpeøkt, på en stund! Jeg har ikke kuttet ut trenings vanene mine i sommer. Så jeg pendlet Siktesøya/ Sats Klosterøya, av og til iallfall. Men bare litt, hehe:) Det går fint å pendle når man har hytte og treningssenter nesten i nærmiljøet.

Det ble en rolig treningsøkt i ettermiddag. En koselig runde på 5 kilometer. Nesten som en restitusjon rundt vakre Vessia. Jeg koste meg masse langs Porsgrunnselva. Nøt synet av naturen og blomsterbedene. Ingen dårlig samvittighet for tregheten og stakkato løpingen, hehe:)

RIKTIG GOD TIRSDAG TIL DEG

FRA TONE

#blogg #trene #juli

LITT OPPSUMMERING

Juli 2019-

God juli søndag til deg:) Plutselig er denne måneden på hell altså. Men det er fortsatt mye igjen av sommeren, heldigvis👒

Jeg ferierer fortsatt ute i Langesundsfjorden. På hytta ute på Øen. Og denne helga har det vært aktivitet hos søs. Gro og Peder deler Øen sammen med Petter og meg. Det er koselig å eie noe sammen med tvillingsøsteren sin. Så i helgen har søs hatt masse besøk. Ja, faktisk fra morgen til sene kvelden. Gro sin datter og hennes kjæreste har pendlet Øen/sykehuset i Skien. Kjæresteparet jobber der. Og når man jobber turnus har man fri innimellom slagene. Så da var det bare å komme seg ut i «havet»

Så kom svigerinnen til Gro sammen med en skjønn jente i ungdomsårene. Vi spiste reker på bryggekanten den ene dagen. Og grillen rakk nesten ikke å bli kald de andre dagene, hehe:)

Petter tok med seg Tyra på padletur. Og faktisk så koste bisken seg på turen. Herlig å se! De padler ikke så langt av gangen fordi det kan bli litt ubehagelig for Tyra med bølger fra farts båtene. Det å padle kajakk med hunden er både hyggelig, men også veldig utfordrerne sier Petter.

Vi blir her ute på Øen til i morgen. Da kommer antagelig datteren vår med mann og tre skjønne «trollunger» Akkurat nå er de på båtferie her inne i Langesundsfjorden. Gjengen koser seg masse på båtferie:)

RIKTIG GOD SØNDAG TIL DEG

FRA TONE

#blogg #juli #oppsummering

BURSDAG PÅ FACEBOOK

– Bursdag –

God torsdagskveld til deg:) Det er varmt og godt både på land og til vanns. Så jeg nyter litt late dager her ute på Øen jeg da, hehe:) I dag har jeg bursdag – 63 år. Søs og jeg er tvillinger, toeggede. Vi er ikke veldig like, akkurat som to søstre. Gro sier alltid at vi er svært forskjellige av natur, men vi er nå verdens beste venninner da. Og i dag har vi feiret en liten familie bursdag sammen her ute på hytta. Vi fikk hver vår koselige blomst av Gro sin svigerinne, herlig🌸

Jeg har hatt Facebook profil i snart ti år. Og i begynnelsen synes jeg det var stor stas å ha « bursdag» på Facebook. Jeg har hatt bloggen min – Lappelura.blogg.no nesten like lenge. Av og til har jeg blogget om bursdagen min, men det har vært sjeldent. Når det gjelder Facebook – kjenner jeg på et metningspunkt. Jeg er litt forsynt, for å si det sånn. Jeg ser venner har bursdag. Så koselig tenker jeg. Så glemmer jeg rett og slett å gratulere. Selv ble jeg faktisk» utslitt «av alle gratulasjonene fordi jeg synes det var stress å finne dem frem igjen for å takke for hilsenen. Følte noen hilsener forsvant også, merkelig. Men ikke misforstå meg, selvfølgelig for mange av dere er det stor stas å få bursdag hilsener på Facebook. Men jeg tenker annerledes akkurat nå. Så for noen dager siden gikk jeg inn på profilen min for å redigere. Da skjulte jeg dagen til – kun meg – enkelt og greit:) Jeg leste faktisk på nettet at vi nordmenn er ekstremt opptatt av bursdagsfeiring på Facebook.

Jeg våknet opp i dag tidlig til strålende sol, og ekstremt deilig badevann. Jeg tok meg et raskt morgenbad spiste frokost for så å plukke markblomster. Jeg plukket en stor bukett som jeg dro med meg ut på brygga. Så tok jeg et stemningsbilde 😎

RIKTIG GOD KVELD TIL DEG

FRA TONE

#blogg #bursdag #facebook

SOMMERVARMEN

-Sommer-

Riktig god onsdag til deg:) Tenk at sommervarmen har festet seg da! Og faktisk så meldes det om tropenatt, hørte jeg akkurat på – NRK Norge. Men her ute i Langesundsfjorden slipper liksom ikke sola igjennom skydekket. Men det gjør da ingen ting, godt er det ute allikevel!  Kaffekoppen smakte vettu ☕️

Etter en dag hjemme i Skien med treningsøkter både her og der, var det bare å komme seg ut på hytta igjen. Det var utrolig godt og varmt i vakre Langesundsfjorden, i hele går ☀️ Og jeg bada masse masse, hehe. Bisken koste seg også i det behagelige badevannet. Og gradestokken viste over 20 varme, er det mulig på selveste Siktesøya😂 Så deilig!!

Det ble en skjønn og stille kveld her på bukta i går, altså:)  Flotte farger og gode sommer lukter. Og det flotte sol lyset da! Herlig 😎

 

GOD ETTERMIDDAG TIL DEG

 

 

 

FRA TONE

#blogg #sommervarmen

 

MARKBLOMSTENE 🌸

– Villblomster –

God fredag til vakreste deg! Håper du nyter sommerdagene og har en god helg i vente. Jeg er ute på Øen jeg vet du. Og i dag var jeg borte på jordet for å titte etter villblomster eller markblomstene som vi sier her på Østlandet. Det er faktisk over en uke siden jeg plukket denne fargerike herligheten. Jeg må innrømme at jeg trodde blomstene var blomstret av, for å si det sånn.

Borte på blomster jordet ute på Siktesøya. Landstedet til « kongen ute på Øen « 🦁

Så i dag var jeg på rusletur på jordet, altså. Og jeg så noen vidunderlige blomsterenger. Skikkelig norsk natur eller for å si det presist 🌸 for en herlighet!! Jeg plukket med meg hjem en stor bukett. Skar vekk ugresset for så å sette den rett opp i krukka. Buketten ble vakker, synes jeg iallfall:)

GOD FREDAG TIL DEG

FRA TONE

#blogg #markblomster

«BIKINIEN PASSER FOR ALLE»

– Sommer –

God torsdag til deg! Er det ikke koselig med ekte norsk sommer, hehe!!  Og jeg tenker at dette er en typisk sommer midtveis i juli måned. På onsdag våknet vi opp med sjøen som blikkfang, og hellemin så herlig! Klokka var bare så tidlig, det var vindstille og vi var nesten helt alene på bukta her ute på Siktesøya. Jeg fant frem bikinien tok den på meg og tenkte, for en flott morgen.

Bikini –

Hvert år snakker vi om denne bikinien. Og da fabler vi om hvilke bikini som passer for meg/ deg. Med disse eksperttipsene vil de selvfølgelig finne en bikini som finnes for deg! Herlig det☺️ Så i dag som det delvis har vært gråvær, har jeg tenkt masse. Jeg har grublet over «bikinien» Noen av oss kvinner er utrolig kritiske, og mener vi bør kaste bikinien allerede som 40 åringer.  Feil mener jeg altså!!! Det finnes da ingen aldersgrense for å ta på seg en bikini for så å legge seg ned på en strand eller en solseng. Eller sitte på en strand stol ute på bryggekanten. Jeg tenker at kropp er kropp og alder er alder. Alle kvinner har rett til å ta på seg bikinien sin på sommeren♥️

RIKTIG GOD KVELD TIL DEG

FRA TONE

#blogg #bikini

 

 

HVORDAN KOMME INN PÅ – Google Analytics

– Google Analytics –

God søndag! Litt overskyet ute på Øen i dag, men det er egentlig helt greit. Tror faktisk det bryter opp i skydekket, så det blir nok litt solglimt i løpet av kveldinga. Men det er god temperatur i lufta, og badevannet er til å glede seg over. Temperaturen viser 20 grader, godt og varmt altså:)

Dette blogginnlegget handler faktisk om Google Analytics. Jeg er nesten flau over mine datakunnskaper og om det å finne ut av ting. Og jeg har til og med fått oppskrift fra Support – Blogg. no. Dere er supergode på å veilede og gi råd. Tusen takk! Men jeg skjønner ingen ting 😂 Så nå tør jeg ikke skrive til hjelpesiden deres, haha!! Jeg følger oppskriften, men kommer ikke videre etter punkt 1.. Det virker på meg som jeg har klart å lage en gmail – konto. Men når jeg skal videre til punkt 2…blir alt så vanskelig. Jeg trykker på administrator, men kommer ingen vei videre. Tror også jeg har rotet det skikkelig til derfor får jeg ingen treff på Lappelura.blogg.no.

Jeg må innrømme at det hadde vært koselig å følge med på statistikken på bloggen min på Word Press. Hvor mange som titter inn og slike ting, hehe 🥰 Jeg har hatt Lappelura.blogg.no i snart ti år. Da så jeg hele tiden statistikkene.  Bloggen min er en dagbok for meg, liksom! Jeg er ikke opptatt av å bli sett så veldig mye iallfall. Men det er klart det hadde vært hyggelig å forstå seg på Google Analytics Settings. Noen som kan hjelpe meg??

UANSETT GOD KVELD TIL DEG

FRA TONE

#blogg

YRENDE BÅTLIV I LANGESUNDSFJORDEN

– Båtliv –

God lørdag ettermiddag til deg:) Ja, det er faktisk et yrende båtliv ute i Langesundsfjorden. Det er sommer altså, hehe☀️Det myldrer av båter i sjøen, så det er tydelig at folk nyter disse sommerdagene. Koselig å se:) Det er flere småbåtbrygger på Siktesøya som ligger ute i Langesundsfjorden og grenser til Eidangerfjorden i Porsgrunn kommune. Noen prøver fiskelykken, men nå er torsken fredet, så dersom man får den på kroken må den faktisk kastes over bord. Det blir sakt at det er lite fisk i fjorden. Derfor er det forbudt å fange torsken. Og det er viktig å holde seg til reglene.

Petter og jeg tok oss en båttur på denne flotte juli lørdagen. Vi la oss ikke inntil noen kai, koste oss bare en times tid på fjorden.

Forrige helg fikk søs en skjønn blomst I sommergave. Og blomsten skulle henges opp. Haha, det var morsomt å se fordi her ut på Øen kjøper vi ikke «ferdigblomster» vi plukker alltid blomstene fra marka borte på jordet. Og i år har markblomstene virkelig tatt av. Så vakte og så frodige. Og når jeg ser på markblomstene ute på Øen, så tenker jeg blomster i havgapet er noe av det vakreste jeg kan tenke meg ♥️Jeg har delt veldig mange markblomst bilder på bloggen, så nå får det holde med blomster opphengte hos søs, hehe:)

RIKTIG GOD LØRDAGSKVELD TIL DEG

FRA TONE

#blogg #båtliv #julie

SLIK BLE FREDAGEN

SOMMER

God lørdag til deg:) Håper du har det fint, og nyter sommerdagen i regnet. Jeg er som dere ser ute på Øen. Og fredagen ble bare helt magisk. Nydelig sol, og søs sin datter storkoste seg sammen med tre gode venninner. Karen Sofie skulle på senvakt på sykehuset i Skien, så jentene dro ganske tidlig hjem. Petter skulle også avgårde, så jeg fikk faktisk noen timer for meg selv. Herlig! Jeg plukket massevis med markblomster, leste litt og strikket bittelitt.

Det var artig å se at Karen Sofie padlet på SUP – Stand Up Paddle brettet sit. Hun er virkelig god på den sporten der altså. Moro ser det ut også:)

Plutselig dukket søs opp. haha! Hun hadde tatt Helgeroaferga. Det er en ferge som har begynt å gå mellom Helgeroa og Langesund. Båten hennes var opptatt, og mannen skulle komme i kveldinga. De hadde 30 års bryllupsdag, så det skulle feires. Denne unike ferga går fra Langesund til Arøya til Stokkøya til Langøya til Siktesøya( Svensvika) for så å gå til Helgeroa.

Søs og jeg trives godt i hverandres selskap, så praten går lett mellom oss to, for å si det sånn:) Gro sin mann kom sammen med gutta boys, men de dro raskt  tilbake til Langesund:)

I dag tidlig våknet vi til regnbyger og ruskevær. Men jeg trosset været og koste meg med kaffekoppen stemningen og sjokoladebitene, på bryggekanten:)

RIKTIG GOD LØRDAG TIL DEG

FRA TONE

#blogg #sommer #fredag

 

DEN SKJØNNE SOMMERGLEDEN – MARKBLOMSTEN

 

God torsdag kveld til deg:) Regner med at du er midt i feriesesongen og koser deg der du er, herlig å tenke på!  Det har vært stille på Øen i dag, selv om søs sin datter har jentekalas. Haha, jeg nyter å se på altså! En flott jentegjeng som har ferie og koser seg masse ☀️

Det blåste ute på øya i dag tidlig, så da benyttet jeg anledningen til å ta meg en tur borte på jordet. Her plukket jeg haugevis med markblomster som jeg satte sammen oppe i krukka. Og jeg tenker at markblomster eller disse vakre villblomstene som vokser fritt i skog og mark, er så vakre 🌸 Jeg har altså sakt det utallige ganger – Markblomster, en av min største sommerglede. Herlig 💕 De kommer jo i mengder både i antall og variasjon. Noen sier at blomstene ikke bør plukkes. Men jeg plukker de jeg vettu. Så setter jeg herlighetene ute i krukker og kar, hehe:)

 

GOD SOMMERKVELD TIL DEG

FRA TONE

#blogg #markblomster

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow